miercuri, 25 februarie 2015

Sufleu de parmezan

Ingrediente: 100 g parmezan, 100 g faina, 2 cesti lapte, 40 g unt proaspat, 5 oua, sare.

Mod de preparare:
1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile.

2. Se amesteca faina cu laptele rece. Se pune pe foc si se tine, amestecand mereu, pana incepe sa se ingroase.


3. Se da la o parte, se pune sarea, parmezanul ras si untul. Se amesteca bine si dupa ce a mai pierdut din fierbinteala, se pun galbenusurile, unul cate unul si la urma albusurile batute spuma.

4. Se toarna compozitia intr-o forma mare sau forme mici de sufleu, bine unse cu unt, se presara parmezan ras si se da la cuptor aproximativ 20 minute. Trebuie sa creasca frumos si se serveste imediat.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu