Ingrediente: 3 castraveti mari ( 900 g), zeama
de la o lamaie, 2 avocado coapte, 4 linguri iaurt grecesc (10% grasime), putin
sos tabasco (pasta de ardei iute), 1 ceapa mica rosie tocata fin, 1 rosie fara
seminte si tocata marunt, ulei de masline, 3-4 frunze de busuioc taiate fasii
fine.
Mod de preparare:
1. Curatati castravetii de coaja,
taiti-i in sferturi pe lungime si scoateti semintele. Pastrati un sfert de
castravete pentru ornat, iar restul taiti-i in bucati mari si punti-i in robot
sau blender cu jumatate din zeama de lamaie. Pasati pana obtineti un piure.
2. Taiati avocado in doua, scoateti
samburii si curatati-i. Pastrati o jumatate pentru ornat iar restul il puneti
in blender peste piureul de castravete, impreuna cu iaurtul, sosul tabasco si
uleiul de masline (2 linguri). Mixati pana devine compozitia cremoasa.
3. Condimentati cu sare si piper si
mai adaugati zeama de lamaie (daca mai vreti, dupa gust). Tineti piureul la
rece pana la servire!
4. Taiati in cubulete mici jumatatea
de avocado, bucata de castravete, ceapa rosie, rosia si puneti-le intr-un bol.
Stropiti cu ulei de masline si presarati busuioc.
5. Gustati supa rece si potriviti-o
de condimente. Daca este prea groasa adaugati putina apa rece. Turnati supa in
castroane reci si decorati-o cu mixul de legume maruntite si ulei de masline.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu