luni, 2 februarie 2015

Supa rece de castravete cu avocado



Ingrediente: 3 castraveti mari ( 900 g), zeama de la o lamaie, 2 avocado coapte, 4 linguri iaurt grecesc (10% grasime), putin sos tabasco (pasta de ardei iute), 1 ceapa mica rosie tocata fin, 1 rosie fara seminte si tocata marunt, ulei de masline, 3-4 frunze de busuioc taiate fasii fine.

Mod de preparare:

1. Curatati castravetii de coaja, taiti-i in sferturi pe lungime si scoateti semintele. Pastrati un sfert de castravete pentru ornat, iar restul taiti-i in bucati mari si punti-i in robot sau blender cu jumatate din zeama de lamaie. Pasati pana obtineti un piure.

2. Taiati avocado in doua, scoateti samburii si curatati-i. Pastrati o jumatate pentru ornat iar restul il puneti in blender peste piureul de castravete, impreuna cu iaurtul, sosul tabasco si uleiul de masline (2 linguri). Mixati pana devine compozitia cremoasa.

3. Condimentati cu sare si piper si mai adaugati zeama de lamaie (daca mai vreti, dupa gust). Tineti piureul la rece pana la servire!

4. Taiati in cubulete mici jumatatea de avocado, bucata de castravete, ceapa rosie, rosia si puneti-le intr-un bol. Stropiti cu ulei de masline si presarati busuioc.

5. Gustati supa rece si potriviti-o de condimente. Daca este prea groasa adaugati putina apa rece. Turnati supa in castroane reci si decorati-o cu mixul de legume maruntite si ulei de masline.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu