marți, 31 martie 2015

Piure de urzici



Ingrediente: ½ kg de urzici, ½ ceasca de ulei, 50 g de slanina afumata, o ceapa, 50 g de faina, 100 ml de smantana, zeama de lamaie, putin usturoi, marar, sare.
Preparare:
1. Spalati foarte bine urzicile si puneti-le in strecuratoare. Dupa preferinta, puteti pune la fiert o oala cu apa pentru a da urzicile intr-un clocot, dar pentru aceasta reteta puteti utilize urzicile si in forma proaspata.  
2. Separat, caliti slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin.
3. Adaugati ceapa tocata iar cand devine putin aurie adaugati urzicile. Amestecati bine, puneti 400ml de apa fierbinte si ½ lingurita de sare.
4. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba incet, mai adaugand apa daca scade prea mult. Cand urzicile sunt fierte, adaugati faina dezlegata cu putina apa, apoi puneti atata apa incat sa aveti 500 ml de sos.
5. Lasati sosul sa fiarba 3-4 minute, luati vasul de pe foc, puneti smantana, potriviti de sare, acriti cu zeama de lamaie sau cu cateva picaturi de otet, puneti usturoiul pe care l-ati facut mujdei si marar verde.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu