Ingrediente: ½ kg de urzici, ½ ceasca de
ulei, 50 g de slanina afumata, o ceapa, 50 g de faina, 100 ml de
smantana, zeama de lamaie, putin usturoi, marar, sare.
Preparare:
1. Spalati foarte bine
urzicile si puneti-le in strecuratoare. Dupa preferinta, puteti pune la
fiert o oala cu apa pentru a da urzicile intr-un
clocot, dar pentru aceasta reteta puteti utilize urzicile si in forma proaspata.
2. Separat, caliti slanina taiata in
cuburi mici pina se rumeneste putin.
3. Adaugati ceapa tocata iar cand devine putin
aurie adaugati urzicile. Amestecati bine, puneti 400ml de apa fierbinte si ½
lingurita de sare.
4. Acoperiti vasul si lasati
sa fiarba incet, mai adaugand apa daca scade prea mult. Cand urzicile
sunt fierte, adaugati faina dezlegata cu putina apa, apoi puneti atata apa
incat sa aveti 500 ml de sos.
5. Lasati sosul sa fiarba 3-4
minute, luati vasul de pe foc, puneti smantana, potriviti de sare, acriti
cu zeama de lamaie sau cu cateva picaturi de otet, puneti usturoiul pe
care l-ati facut mujdei si marar verde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu