luni, 31 august 2015

Creveti curry

Ingrediente: ½ kg creveti decorticati, ¼ cana suc de lamaie sau lime, ¼ cana apa, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei de floarea soarelui(puteti sa inlocuiti cu ulei de masline sau ulei de alune), ¾ cana ceapa tocata, 1 cana telina tocata, 1 lingura de arpagic frunze(chives) tocat, 2 lingurite curry pudra, 2 rosii decojite si tocate, ¼ cana faina, 1 cana supa de peste sau supa de pui, 4 cani orez fiert(fierbinte).


Mod de preparare:

1.Intr-un castron amestecati sucul de lamiae, apa si sarea. Adaugati crevetii si marinatii timp de 20 minute. Strecurati crevetii pastrand lichidul.

2.Incingeti uleiul intr-o tigaie. Adaugati ceapa, telina, arpagicul, curry si prajiti totul timp de 5 minute fara a rumeni ingredientele.

3.Adaugati rosiile si gatiti timp de un minut.

4.Adaugati faina si amestecati pana cand este incorporata foarte bine. Adaugati treptat supa de peste, lichidul de la creveti si amestecati pana cand se ingroasa si gustul fainii a disparut, aproximativ 10 minute.

5.Adaugati crevetii si gatiti totul pana cand crevetii devin fierbinti.  

6.Serviti imediat peste orez.

Optional: crab, homar, scoici(scallops).


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu