Ingrediente: ½ kg creveti decorticati, ¼ cana suc de lamaie
sau lime, ¼ cana apa, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei de floarea
soarelui(puteti sa inlocuiti cu ulei de masline sau ulei de alune), ¾ cana ceapa tocata,
1 cana telina tocata, 1 lingura de arpagic frunze(chives) tocat, 2 lingurite
curry pudra, 2 rosii decojite si tocate, ¼ cana faina, 1 cana supa de peste sau
supa de pui, 4 cani orez fiert(fierbinte).
Mod de preparare:
1.Intr-un castron amestecati sucul de lamiae, apa
si sarea. Adaugati crevetii si marinatii timp de 20 minute. Strecurati crevetii
pastrand lichidul.
2.Incingeti uleiul intr-o tigaie. Adaugati ceapa,
telina, arpagicul, curry si prajiti totul timp de 5 minute fara a rumeni
ingredientele.
3.Adaugati rosiile si gatiti timp de un minut.
4.Adaugati faina si amestecati pana cand este
incorporata foarte bine. Adaugati treptat supa de peste, lichidul de la creveti
si amestecati pana cand se ingroasa si gustul fainii a disparut, aproximativ 10
minute.
5.Adaugati crevetii si gatiti totul pana cand
crevetii devin fierbinti.
6.Serviti imediat peste orez.
Optional: crab, homar, scoici(scallops).
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu