miercuri, 2 septembrie 2015

Sandwich cu ou si ciuperci

Ingrediente: 2 oua, 200 g ciuperci (felii), 1 cartof mic (taiat cubulete), 2 catei de usturoi (tocati marunt), 2 lingurite de unt, sare, piper, 2 chifle sau 4 felii de paine.

Mod de preparare:
1.Se topeste o lingurita de unt intr-o tigaie la foc mediu, apoi se adauga cartofii si de prajesc 5 minute, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Adaugati ciupercile, usturoiul si un strop de apa daca cartofii incep sa se lipeasca de tigaie. Gatiti pentru inca 5 minute sau pana cand ciupercile sunt de culoare maro si s-au micsorat.

2.Testati cartofii cu o furculita pentru a vedea daca sunt moi(cu cat sunt mai micuti taiati cu atat mai repede se vor gati). Gustati si mai adaugati sare si piper dupa preferinta.

3.Se topeste cealalta lingurita de unt intr-o alta tigaie si se prajesc oauale ochiuri. Adaugati sare si piper peste oua. Nu va faceti griji ca exagerati cu sarea si piperul pentru ca sunt importante pentru un gust mai pronuntat al ochiurilor.

4.Daca va plac ochiurile cu galbenusul in sus puteti folosi un capac pentru a gati albusul de deasupra sau puteti intoarce ouale cu ajutorul paletei. Cand sunt gatite se ia tigaia de pe foc.

5.Taiati chiflele in doua si prajiti-le putin dupa care asamblati sandwich-ul.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu